Hergé

Pe numele său real Geoges Remi, Hergé s-a născut într-o familie modestă dintr-o suburbie a capitalei Uniunii Europene. Tatăl său era valon, iar mama sa flamandă. În 1920 este admis la colegiul catolic Saint-Boniface, remarcându-se ca fiind un copil strălucit la învăţătură cu excepţia... desenului!

În 1925 se angajează la ziarul Le XXe Siecle ca responsabil cu abonamentele şi nu ca desenator. Totuşi, un an mai târziu, publică prima sa bandă desenată, TOTOR, C.P. des Hannetons, în revista cercetaşilor belgieni Le Boy-Scout.

După satisfacerea serviciului militar, ocupă mai multe funcţii în cadrul redacţiei aceluiaşi ziar. Abia î n 1928 este numit director al suplimentului pentru copii Le Petit Vingtieme, unde va publica câteva luni mai târziu Tintin în ţările sovietice.

Primele albume cu Tintin (Tintin în Congo, Tintin în America, Ţigările faraonului) sunt încă naive, atât la nivelul desenului cât şi al scenariilor. Abia în albumul Lotusul Albastru (1934) autorul se documentează şi îmbunătăţeşte considerabil calitatea grafică. Până la începerea celui de-al II-lea Război Mondial mai publică trei albume cu Tintin, ultimul fiind Sceptrul lui Ottokar, poveste continuată apoi în Syldavie, o ţară imaginară inspirată de România.

În anul 1946, împreună cu un editor vizionar, Raymond Leblanc, lansează revista de benzi desenate Tintin pentru „cititorii între 7 şi 77 de ani”. Creatorul lui Tintin moare pe 3 martie 1983, lăsând în urma sa o moştenire unică în felul ei. Numele este purtat de un stil de desen, iar benzile sale desenate s-au editat în peste 150 de milioane de exemplare şi traduse în peste 50 de limbi şi dialecte în întreaga lume.