Personaje

MiluMilu, companionul de-o viaţă a lui Tintin, este un fox terrier alb care devine o parte activă, uneori cheie, în descifrarea misterelor pe care Tintin încearcî să le rezolve. Dar uneori Milu se comportă şi ca un căţel neastâmpărat, atunci când atenţia lui zboare spre un os, lăsându-l baltă pe Tintin.

 

 

Cpt.HaddockCăpitanul Haddock este un personaj secundar dar foarte important în poveştile cu Tintin. Adesea încurcă lucrurile din cauza faptului că „prietenia” sa cu romul (nu uitaţi: alcoolul dăunează grav sănătăţii) aduce lui Tintin mereu probleme. Cu toate acestea, în cele mai neaşteptate momente, Căpitanul reuşeşte să fie de mare folos lui Tintin, mai ales când acesta se enervează (fie când dispar sticlele de rom, fie când are o criză de nervi). Trebuie să reamintim faptul că strămoşii săi merg până la Sir Francis Haddock, un nobil britanic, de unde şi marea avere a Căpitanului care locuieşte în Conacul Marlinspike Hall (desen inspirat de Castelul Cheverny).

 

Prof. TurnesolProfesorul Turnesol este un profesor destul de distrat, mereu cu gândul în altă parte, pe jumătate surd. Este unul din personajele aproape mereu prezente în albumele cu Tintin, alături de Căpitan şi Milu. Într-un final acesta ajunge să locuiască la conacul Căpitanului.

 

 

ThomsonThomson şi Thompson sunt două personaje extrem de amuzante. Cei doi detectivi cu nume identice fac aproape mereu gafe, fiind neîndemânatici în munca lor. Eleganţi, cu mustaţă, joben şi baston, cei doi i-au adus lui Tintin mereu probleme, încurcându-l în căutările sale.

 

 

Bianca CastafioreBianca Castafiore este o soprană pe care Căpitanul nu o poate suferi. De altfel, aceasta mereu apare pe unde merge Căpitanul, iar evenimentele se încing destul de mult, producând calambururi. Castafiore îi enervează mereu pe Căpitan şi pe mojordomul acestuia pentru le stâlceşte numele cu fiecare ocazie.

 

 

 Alte personaje, citeva dintre ele:

Nestor 
(majordomul Căpitanului), 

Chang 
(bunul prieten chinez al lui Tintin), 

Jolyon Wagg 
(vânzătorul de asigurări de viaţă), 

Generalul Alcazar 
(liderul din America de Sud),

Kalish Ezab 
(Emirul arab),

Abdullah 
(fiul emirului),

J.W. Müller 
(maleficul doctor nazist)

Captain Chester
(prietenul Capitanului Haddock)

 

Created by Web4all
TINTIN România © 2023